I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Sofie Johansen

Radio live & Podcast 2013/2014


Hvor jobber du nå?

– Jeg jobber i NRK P3. Her er jeg litt potet, men i hovedsak er jeg vaktsjef for P3morgen og stortrives!

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg tok et år med praksis og havnet da i NRJ. Det var utrolig gøy og viktig for min vei videre. For det var nemlig en referanse derfra som gjorde at jeg senere fikk jobb i P3. Etter NRJ tok jeg en utdannelse i prosjektledelse på TV-skolen i Lillehammer. Jeg vil si det er som å studere til å bli radioprodusent, bare at jeg nå ikke jobber med så mange kameraer som da. Etter bachelorlevering fikk jeg jobb i P3sommer som prosjektleder og har siden klamret meg fast i forskjellige produksjoner som Norske Tilstander, Christine, Heia Fotball og P3morgen - både foran og bak mikrofonen.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Det har betydd veldig mye, for det var på Danvik jeg fikk selvtilliten til å fortsette med det jeg synes er skikkelig gøy. At vi fikk lov til å teste masse, bli trygge på oss selv og samtidig utforske, har vært veldig viktig. Da hadde jeg allerede med meg det inn i arbeidslivet hvor prestasjonen ble mer målt. Det var også Danvik som fikk meg til å forstå at radio var noe man faktisk kunne jobbe med, og ikke bare høre på og fikk meg til å satse.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Vær et ja-menneske, og man skal ikke undervurdere det å være hyggelig og hjelpsom. Du vet aldri hvem som er din neste sjef, og man får ofte spørsmålet om man kan anbefale noen. Da er det du som skal være svaret. Spisse albuer hjelper kortsiktig, men hyggelige arbeidsomme folk blir alltid løftet frem først. Og ta initiativ, det er kanskje det viktigste sammen med å være hyggelig.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Mange av de gode minnene skal jeg ikke skrive her, for de skal leve videre i minnet. Men alle timene i studio, samlinger rundt biljardbordet og USA-tur er jo høydepunkter. Og det å komme tilbake etter ferier og bare se igjen alle som du har blitt så glad i på kort tid. Folkene er kanskje mitt beste minne!