Det er liv på Danvik tunet selv i sommerferien når ungdom mellom 13 og 16 år er samlet på filmkurs med filmlærerne. Deltakerne har fått innføring i manusutvikling, produksjonsforberedelser, kamerautstyr og hvordan en produksjon blir til fra idé til ferdig klippet film. Ungdommene kommer fra nærmiljøet og er et samarbeid mellom flere lokale aktører. Mangeårige filmlærer ved Danvik, Bjørn Erik Pihlmann Sørensen, har dratt i gang kurset for andre år på rad og sammen med kollega Peder Fuglerud gitt elevene noen innholdsrike dager.

Sunniva Christensen (15) har siden hun var liten drømt om å bli regissør og fikk nå forsøke seg på oppgaven.

Sunniva Christensen forsøker seg som regissør sammen med fotograf Jenny Briseid.

- Det var veldig gøy å få muligheten til å prøve hvordan det er å være regissør. I begynnelsen var det litt vanskelig å vite hvordan jeg ville ha kameraet og hvordan scenen skulle se ut, men etterhvert kom jeg mer inn i det og fikk flere ideer til hvordan jeg ville ha bildet og hva skuespillerene skulle gjøre.

Det er tett program på kursdagene og mye å holde styr på når man skal lage film.

Det er mange roller å fylle på et filmset. Ada Franciszka Koperska-Belanger må tålmodig vente på at alt skal bli klart når hun er skuespiller.

- Det mest krevende var å holde tålmodigheten, men å være på filmopptak var noe av det gøyeste jeg har vært med på, forteller Ada Franciszka Koperska-Belanger (15).

Christophe Nassor (16) prøvde seg på flere ulike roller de fire dagene kurset varte.

- Dette kurset syntes jeg var veldig spennende å være med på og vekket lysten til å drive med skuespill, foto, lyd og alt det andre.

Christophe Nassor i rollen som lydsjef under filminnspillingen.

Formålet med kurset er å gi de yngre en mulighet til å lære hvordan en film settes sammen og forhåpentligvis gi dem noen gode verktøy for selv å utvikle sin fortellertrang sier Bjørn Erik. Det å forstå filmens virkemidler gjør deg til en bedre filmforteller og kanskje gir det mersmak for de unge lovende legger han til. Danvik Folkehøgskole ser dette som en gylden anledning til å markere seg i nærmiljøet og kanskje skape engasjement blant ungdom som vil gå veien mot film og mediefag i fremtiden. Skal ikke se bort fra at noen av disse dukker opp som elever ved Danvik når de er ferdig med videregående.