Bare måneder før han ble elev på Danvik folkehøgskole, la Levi Holm ut en video på TikTok der han fortalte at han er kristen og homofil. Videoen har blitt sett av flere hundretusen og den har bidratt til at Levi nå har 80 000 følgere på TikTok.

Levi har visst at han er homofil i seks år, men han har levd i et miljø der han ikke har kjent aksept for følelsene og legningen sin. Å komme ut av skapet var ikke bare lett for Levi. I TikTok-videoen sier Levi at han kjenner på skyld, men mest av alt kjente han på en enorm lettelse, endelig kunne han være seg selv.

- Jeg var redd for hat, men jeg ble stort sett møtt med kjærlighet, svarer Levi på spørsmålet om hvilke reaksjoner han fikk etter at han publiserte videoen.

Satser på YouTube

Levi har nylig publisert en YouTube-video der han forteller hele sin «kom-ut-historie". Han har jobbet med videoen en uke, han har skrevet manus, planlagt det visuelle og tenkt nøye igjennom hvordan videoen skulle klippes. Videre fikk han hjelp og råd av klassekamerater og venner på skolen, og klassevenninne Ine Moen hjalp til å filme og klippe videoen. (Se videoen nederst i artikkelen).

På YouTube-linja får elevene mye frihet og de planlegger ofte dagene sine selv. Gjennom året skal Levi dedikere seg til sin egen kanal, bygge opp en følgerbase og utvikle innhold. Planen hans er å satse på YouTube, og han ønsker å være en stemme for de som ikke tørr å være seg selv. Han motiveres av å kunne hjelpe andre i samme situasjon og vise at de ikke er alene. Han vet hvor ille det kan gå når man ikke kan være seg selv.- Ved å dele kan man bli inspirert av hverandres historier og bli sterkere sammen, forteller Levi og håper å inspirere til åpenhet.

Levi og klassevenninne Celine Svele Pedersen
Levi og klassevenninne Celine Svele Pedersen. Foto: Lene Neverdal

Din tro er din tro

Levi er opptatt av at en kan være seg selv akkurat som en er, selv om man er kristen og troende.

- Jeg føler at tro er noe personlig mellom Gud og menneske, at min tro er min tro og din tro er din tro. Det er viktig å kunne respektere at man har forskjellig tro og forskjellig syn på tro, sier Levi.


I tillegg til å ha publisert YouTube-video denne uka har Levi også vært gjest i SKAM- skuespiller, Iman Meskini sin nye podcast «Har du trua?». I podcasten snakker han om det å være homofil og kristen.

Levi første skoledag.
Levi første skoledag. Foto: Ine Moen (Har også fotografert øverste bilde).

På rett sted

Levi valgte å begynne på Danvik folkehøgskole fordi han elsker å være kreativ og han ønsket å starte på nytt i et annet miljø. Han føler seg veldig velkommen og trives svært godt. Han har ikke opplevd noe negativt knyttet til at han er kristen og homofil på Danvik.

- Her har jeg møtt så mange imøtekommende og kjærlige mennesker og jeg har fått bestevenner for livet. Nå har jeg det bedre enn jeg noen gang kunne tenke meg at jeg skulle ha det, sier Levi i sin nylig publiserte YouTube-video.