Etablering av foretak og Søknadsskriving

I begynnelsen av året får dere i oppgave å opprette en studentbedrift i Altinn. Dere blir veiledet igjennom denne prosessen, steg for steg. Når skoleåret avsluttes kan bedriften velge å fortsette, men da som en annen organisasjonsform. Dere kan også velge å avvikle bedriften i Altinn. Dere skal i løpet av året søke om utviklingsstøtte fra Viken UNG. 25 000,- NOK er det største beløpet dere kan søke om. For å kunne motta denne støtten, er det visse krav som må oppfylles når det gjelder dokumentasjon. Det er flere spillutviklere i området som ønsker disse pengene, og for å få de, må man skille seg ut. Vi lærer deg hvordan du skiller deg ut.

Playtesting og Spillpromotering

Et spill må testes av andre enn de som utvikler det, for å kunne nå sitt fulle potensiale. Hos oss lærer vi deg viktigheten av ‘playtesting’, det å la publikum spille dine uferdige prosjekter. Dette gir utviklerne muligheten til å innse hva det er de har tatt for gitt i det de utvikler og hva som gjør spillet mer eller mindre underholdende. Flere spill utvikles uten at noen vet om det. Spillene til Danvik skal folk høre om mens de utvikles. Gjennom konsekvent markedsføring på sosiale medier skal dere bygge opp et publikum over tid, som gleder seg til spillet deres lanseres.

Brainstorming og Pitching

På denne linja begynner dere med ingenting i notatblokka deres. Sammen skal dere finne ut av hva det er dere vil bruke året deres på å utvikle. Idèmyldring, også kjent som brainstorming, er en teknikk dere lærer her, som hjelper dere i å utnytte og utvide kreativiteten dere allerede har. Pitching er kunsten å konkretisere og forklare spillkonsepter til andre. Læreren på linja vil, til tider, påta seg rollen som utgiver (publisher). Dere skal i begynnelsen av skoleåret utvikle flere pitcher, som har som mål å ovebevise utgiveren om at prosjektet dere vil lage er realistisk for dere å fullføre. Èn av disse pitchene velges i samråd med utgiveren, og blir prosjektet dere jobber med ut skoleåret.

Networking og Utgiversamarbeid

-

Tverrfaglig samarbeid og Arbeidsdokumentering

-

Spillutvikling og Egenarbeid

-

Spill og entreprenørskap er linja for deg som allerede har gått et år med spill/spilldesign, og som ønsker å se på mulige karriereveier innenfor spillindustri og entreprenørskap.

Her får du en innføring i hvordan man lager et spill fra start til ferdigstilling og hvordan man utgir dette på plattformer som Steam eller Google Play. De erfarne veiledere har bakgrunn fra industrien, og vil kunne hjelpe deg å skape din egen fremtidige arbeidsplass.

I løpet av skoleåret har studentene stor frihet til å forme sin faglige hverdag og sette seg høye mål for egenutvikling. I starten av skoleåret lærer du mye om det entreprenørielle ved en virksomhet der man gjør analyser av markedet og ser på hvilke muligheter man har til å utvikle bedriften. Basert på dette, kommer vi sammen opp med et opplegg og en årsplan som er skreddersydd til bedriften.

Linja er knyttet opp mot Ungt Entreprenørskap.

I 2021/2022 har elevene laget et spill som heter Braxton`s Adventure. Du kan laste det ned og prøve det her. https://luudde.itch.io/braxtons-adventure

Du lærer å starte og drive en spillbedrift, hvordan du ferdigstiller et spill på proffnivå, hvordan du utgir spill på plattformer som Steam og Google Play, hvordan spillteknologi brukes i andre bransjer, samt pitching, salg, markedsføring og nettverksbygging.

Skolen stiller med VR-briller (Oculus, Vive), 3D-printere (2 stk. Prusa MK3, Flashforge Finder, Flashforge Dreamer) til fri bruk for elevene, en felles PC ment for bruk til VR, server for kopiering av arbeidsfiler, eget kontor, pult, nettverkskabler, strømkabler og kontorstoler. Skolen stiller også med en startkapital til bedriften.

Felles studieturer
2
🇺🇸
USA (Hollywood/Los Angeles)
Les mer
🇮🇳
India
Les mer

Q&A

Mer Informasjon

Hvem er læreren min?

Mattis er en renspikka spilldesigner med en forkjærlighet for level design og kommunikasjon. Med en variert bakgrunn fra flere typer media, får du her en lærer som kan mye; radiovert og programredaktør, YouTuber, spillanmelder i NRK P3 Filmpolitiet. Mattis er også en av få spillutviklere i Norge som har vunnet en BAFTA-statuett for sitt arbeid på rytmespillet 'Size DOES Matter'.

Bachelorgraden i Spilldesign har han fra Norges Informasjonsteknologiske Høgskole i Oslo. Mattis studerte også ett år med psykologi på NTNU i Trondheim. På fritiden er Mattis en stolt nerd som elsker hunder og folk.

Hvor kan jeg bo — og hva koster det?

På Danvik har vi 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom. I tillegg har vi noen elevplasser for hjemmeboere.

Hva bør jeg vite på forhånd?

-