Produksjonslære

Året på TV-produksjon lærer deg å lage prosjekter med høy kvalitet. Du får både teoretisk og praktisk kunnskap gjennom individuelle oppgaver og gruppearbeid. I løpet av året blir det både planlegging og produksjon av flerkamerasendinger, reportasjer og dokumentarer.

Kamerateknikk og redigering

Du får lære hvordan kameraet fungerer, og lære å håndtere det under opptak. Blant annet kommer du til å ha kompetanse om bl.a. hvitbalanse, blender, ND-filter, zoom, fokus, gain, shutterspeed, dybdeskarphet og lydinnstillinger. Du får også opplæring i Adobe Premiere Pro.

Virkemidler

Du lærer å bruke virkemidler på en gjennomtenkt og korrekt måte. Du lærer å lage overganger i redigeringsprogram, hvordan vi bruker voiceover, fortellertekniske virkemidler, bruk av stemningsmusikk og vignettmusikk, lys og fargesetting, og mye mer som får betydning for det ferdige produktet.

Journalistikk og etikk

For å kunne lage gode reportasjer må man kunne hovedprinsippene i reportasjeoppbygging og dramaturgi. Alt redaksjonelt innhold som publiseres på norsk TV eller nett er underlagt pressens etiske regelverk i Vær Varsom-plakaten, tekstreklameplakaten og redaktørplakaten. Elevene arbeider etter disse normene.

Prosjektarbeid

Du vil jobbe etter tilnærmet samme modell som i bransjen og får dermed forståelse for hvordan programmer lages med kjøreplaner, produksjonsplaner og redaksjonsmøter. Du får prøve deg som prosjektleder, produksjonsleder, produsent, regi, koordinator, prod.ass eller script.

Idéutvikling og kreative prosesser

Du vil få utfordret egne kreative evner og får satt idéer ut i praksis. Vi gjennomfører flere prosjekter hvor du får utvikle et programkonsept, dokumentarserie, gameshow e.l. Elevene bestemmer selv hva de vil lage, og hvordan de vil gjøre det, innenfor gitte rammer.

Velkommen til linja for TV-produksjon!

Vil du utvikle TV-programmer, jobbe med flerkamera, bli programleder eller lage dokumentar?

TV-produksjonslinja er for deg som liker å fortelle historier gjennom levende bilder. Undervisningen er praktisk relatert med mye gruppearbeid.

Et år på TV-produksjonslinja gir deg erfaring og innblikk i de fleste områdene innenfor faget TV-produksjon. Flerkamera er vårt hovedfokus, men du jobber med mange og varierte produksjoner, som for eksempel gameshow, humorinnslag, talkshow, dokumentar og TV-drama. Elevene bestemmer selv innholdet i produksjonene og utvikler idéer til ferdig program.

Du får muligheten til å jobbe både foran og bak kamera i skolens eget flerkamerastudio, styre spakene i regikontrollen og jobbe med OB-produksjoner. Du får innføring i blant annet kamerateknikk, AV-teknikk, redigering, lyd, lys, regi, journalistikk, programledelse, scenografi og prosjekt- og produksjonsledelse. På TV-linjen er det rom for alle, uansett interessefelt og erfaring. Vi benytter Adobe CC til etterarbeid og både skulder-, studio- og LET-kameraer til opptak.

Les artikler om TV

Felles studieturer
2
🇺🇸
USA (Hollywood/Los Angeles)
Les mer
🇮🇳
India
Les mer

Q&A

Mer Informasjon

Hvor kan jeg bo — og hva koster det?

På Danvik har vi 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom, i tillegg til noen elevplasser for hjemmeboere. Se priser her.

Hvem er læreren min?

Tonje Grønning Lund er utdannet TV- og radiojournalist fra Mediehøgskolen Gimlekollen. Hun har jobbet i TV-Vestfold, Drammens Tidende og P4 Radio Hele Norge. Tonje har variert og bred erfaring som videojournalist, nyhetsanker, programleder og radioreporter. Hun jobber også som flerkamerafotograf ved siden av arbeidet på Danvik.