Fra idé til manus

Hvordan vet du om ideen din er god nok til å bli en film? Hos oss lærer du struktur og dramaturgi som styrker fortellingen din og vi viser hvordan du utvikler en idé til et bransjeformatert og innspillingsklart manus.

Karakterutvikling

Vi kartlegger hovedkarakterenes (protagonist og antagonist) svakhet og styrke, hensikt og hindring og viser hvordan man kan bruke dette til å skrive karakterdrevet drama.

Regi

Lær deg grunnprinsippene for regissørens rolle som kunstnerisk leder. Fra visualisering av manuset, cast av skuespillere, valg av location, valg av regikonsept og andre kunstneriske aspekter ved en filmproduksjon.

Produksjon

Produsenten er aktiv i den kreative utformingen av prosjektet og har det overordnede organisatoriske og økonomiske ansvaret. Vi gir deg grunnleggende innføring i produksjonsledelse gjennom planlegging og gjennomføring av filmproduksjonen.

Foto, lys og lyd

Sentralt i gestaltning av et filmmanus står bildeforståelse (Mise-en-scène) og hvordan tekniske virkemidler som lys og lyd bestemmer det visuelle utrykket. Vi lærer deg hvordan du bygger opp scenene gjennom visualisering og opprigg til opptak.

Etterarbeid

Hos oss lærer du å klippe både film og lyd. Vi forteller deg hvordan du velger riktige opptak for å oppnå et tilfredsstillende uttrykk for filmen.

Velkommen til filmlinjen!

På Danvik får du praktisk erfaring i å lage kortfilm hvor prosessen står i sentrum. Du blir utfordret på dine kreative evner og får et godt innblikk i filmens organisasjonsstruktur, produksjonsprosess og ledelse. Du får utvikle deg innen manusarbeid, dramaturgi, regi og bildeforståelse.

Vi har forelesninger samlet og i grupper, med workshops i lyssetting, filmfoto, klipp og lyddesign. Du får oppleve filmbransjen både gjennom gjesteforelesere og spennende ekskursjoner. Filmlinjen drar til Berlin Internasjonale Filmfestival hvor vi deltar på workshops og møter norske og internasjonale filmskapere. Hvert år leverer filmlinjen et stort antall filmer til Amandusfestivalen på Lillehammer, og vi drar dit for å delta på et fyldig filmfaglig program.

Film og teknologi

Er du en fremtidig filmskaper som vil kombinere kreativitet med ny teknologi? Vår linje Virtuell Produksjon kombinerer det beste fra begge verdener og du kan lære deg fremtidens filmverktøy. VP-linjen følger filmlinjen tett og vil utfylle hverandre gjennom året. Les mer om linjen Virtuell Produksjon her.

LED Volum
Linjespesifikke studieturer
2
🇩🇪
Tyskland (Berlin)
For linjene:
Film, Virtuell Produksjon
Les mer
🇧🇻
Lillehammer
For linjene:
Film, Virtuell Produksjon
Les mer
Felles studieturer
2
🇺🇸
USA (Hollywood/Los Angeles)
Les mer
🇮🇳
India
Les mer

Q&A

Mer Informasjon

Hvor kan jeg bo — og hva koster det?

På Danvik har vi 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom. I tillegg har vi noen elevplasser for hjemmeboere. Priser finner du her.