Virtuell og tradisjonell produksjon

Hvordan kombinere dine visuelle evner med en historie? På VP-linjen lærer du å utnytte spillmotoren Unreal Engine som kreativt verktøy i kombinasjon med filmlinjens produksjoner. Du får en unik introduksjon og forståelse av hva virtuell produksjon (VP) er og hvordan det skiller seg fra tradisjonell filmproduksjon.

Teknikk og kreativitet

Vi tar for oss hvordan VP fungerer i en filmproduksjon, hva slags arbeidsflyt og på hvilke områder teknikken kan brukes. Du vil få innsikt i Virtual Art Department (VAD) og det kreative potensialet som ligger opp mot en filmfortelling.

Virtuell filmteknikk

VP-linjen er en liten klasse som er knyttet opp mot filmlinjens arbeid. Du vil følge deler av filmlinjens undervisning hvor struktur og dramaturgi for en fortelling er essensiell. Filmlinjens produksjoner og grunntrening for filmproduksjon blir et viktig redskap å beherske for en funksjon innen VP. Din spisskompetanse på virtuell filmfortelling skal kombineres med produksjonene i filmlinjen.

Spesialisering

Virtuell produksjon dekker mange ulike områder og teknikker. Vi skal innom og teste ut bruken av In-Camera Visual Effects (ICVFX), realtime teknologi, motion capture og hvordan dette kan kombineres i en filmfortelling. Sentralt for VP-linjen er forståelsen av teknologien og hvordan best utnytte den til å underbygge en filmfortelling i samarbeid med skapende aktører. Vi reiser også på studietur hvor vi blant annet besøker LED Volum og møter internasjonale aktører innen VP.

Velkommen til VP-linjen!

På Danvik får du praktisk erfaring i å forstå prosessen gjennom bruk av verktøy for virtuell produksjon. Vi er koblet opp mot filmlinjen hvor du blir utfordret på dine kreative evner og får et godt innblikk i filmens organisasjonsstruktur, produksjonsprosess og ledelse. Du får delta i kortfilmproduksjoner hvor dine oppgaver er å kombinere teknologiske og kreative krefter i en arbeidsflyt hvor virtuell produksjon blir benyttet.

VP-linjen har egne datamaskiner, som er klassens arbeidsredskap, hvor vi har gjennomgang av Epic Unreal Engine. I tillegg deltar du på forelesninger samlet og i grupper, sammen med filmlinjens workshops og i egne skreddersydde oppgaver for VP-linjen.

VP-linjen drar sammen med filmlinjen til Berlin Internasjonale Filmfestival hvor vi deltar på workshops og møter norske og internasjonale filmskapere, og drar på studiobesøk med fokus på virtuell produksjon. Hvert år leverer filmlinjen et stort antall filmer til Amandusfestivalen på Lillehammer, og VP-linjen deltar naturligvis også når vi drar dit for å delta på et fyldig filmfaglig program.

Les mer om hva Virtuell Produksjon er her!

Linjespesifikke studieturer
2
🇩🇪
Tyskland (Berlin)
For linjene:
Film, Virtuell Produksjon
Les mer
🇧🇻
Lillehammer
For linjene:
Film, Virtuell Produksjon
Les mer
Felles studieturer
2
🇺🇸
USA (Hollywood/Los Angeles)
Les mer
🇮🇳
India
Les mer

Q&A

Mer Informasjon

Hvor kan jeg bo — og hva koster det?

På Danvik har vi 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom. I tillegg har vi noen elevplasser for hjemmeboere. Priser finner du her.